Vergelijk de energie advies tarieven
90% van de energieadvies-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland
Energie Bespaar Tarieven vergelijkt:
  • Goedkope energieadviseurs in jouw regio
  • Op basis van tarieven en kwaliteit
  • Een snel en goedkoop energie advies

Veelgestelde vragen Energie Advies Tarieven

Moet de adviseur energie besparen bij mij uit de regio komen?
Nee, deze adviseur is niet gebonden aan een bepaalde regio. Zij mogen door het hele land advies geven. Je kunt op Energieadviestarieven.nl iedere adviseur energie besparen kiezen en selecteren op prijs en kwaliteit. 

Is energie besparen verplicht?
Nee, het is niet verplicht. Je mag zelf bepalen of en hoeveel energie je wilt gebruiken. Maar met de huidige energietarieven kan het wél voordelig zijn om toch energie te besparen. Dat is ook beter voor het milieu. De adviezen van de adviseur energie besparen mag je overnemen, maar dat hoeft niet.

Hoe lang duurt het bezoek van de adviseur energie besparen?
In de meeste gevallen is de adviseur 1 tot 2 uur bezig om de woning goed te bekijken. Na afloop van het bezoek verwerkt hij alle gegevens en informatie in een adviesplan. Dat ontvang jij. Hierin staat precies welke maatregelen je kunt nemen om je woning duurzamer te maken, maar ook welke investering je dan moet doen en wat de terugverdientijd is.

Is dit adviesrapport hetzelfde als een energielabel?
Nee, dit adviesrapport gaat verder dan een energielabel. De adviseur energie besparen werkt precies uit welke maatregelen je kunt nemen om je woning te verduurzamen. Hierbij geeft hij ook aan hoe hoog jouw investering is en wat de terugverdientijd is. Dat gaat verder dan een energielabel. In het rapport dat je bij een energielabel krijg, geeft de adviseur alleen aan wáár je op kunt verbeteren. Niet zozeer hóe je dat moet aanpakken.

Wat kost een adviseur energie besparen?
Hoeveel een advies energie besparen precies kost is afhankelijk van jouw woonoppervlakte. Daarnaast bepalen de adviseurs energie besparen zelf hun tarieven. Op Energieadviestarieven.nl kunt je de tarieven vergelijken. Je kunt dan altijd een keuze voor een adviseur maken die past bij jouw budget.

Krijg ik subsidie voor energiebesparende maatregelen?
Voor sommige maatregelen kun je een subsidie van de overheid krijgen. Je moet dan wel vaak voldoen aan bepaalden voorwaarden. De adviseur energie besparen kan je hier meer over vertellen.

Zijn de adviseurs energie besparen gecertificeerd?
Alle adviseurs energie besparen die aangesloten zijn bij Energieadviestarieven.n zijn gecertificeerd. Zij werken altijd volgens het kwaliteitsbeleid ISO9001.